6 d’oct. 2010

La majoria dels carrers de les Pedreres estan igual que fa 50 anys


La majoria dels carrers d'aquest barri estan igual que fa 50 anys, i en alguns casos pitjor, degut al pas del temps i a la manca d'inversió municipal.

Les voreres són estretes o inexistents, i plenes de tot tipus d’obstacles físics (pals de llums i de telèfon, semàfors, senyals, contenidors, cables i cotxes), fet que limita i impedeix la llibertat de moviment i la seguretat de les persones que hi viuen, treballen i estudien, perquè els obliga a caminar pel mig de la calçada.

Un alumne de segon de batxillerat ha estudiat aquesta problemàtica en el seu treball de recerca, carrer per carrer, i conclou que molts dels vials públics no compleixen la normativa sobre accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques aprovada l'any 1995. En total ha arribat a comptabilitzar més de 120 obstacles.

El Decret 135/1995, de 14 de març, de promoció de l'accessibilitat estableix que les barreres arquitectòniques són tots aquells impediments, traves o obstacles físics que limiten o impedeixen la llibertat de moviment de les persones i que les vies públiques, els parcs i els altres espais d'ús públic existents, i també les respectives instal.lacions de serveis i mobiliari, seran adaptats progresivament pels ajuntaments, per la qual cosa els projectes dels pressupostos municipals han de contenir en cada exercici econòmic les consignacions necessàries per al finançament d'aquestes adaptacions.

Per aquest motiu, l'Associació de Veïns ha demanat a l'Ajuntament de Girona, de forma reiterada, que inclogui en el pressupost municipal de cada any l'adaptació d'un carrer de les Pedreres, començant pels carrers més habitats i transitats, com els que formen part dels camins escolars de l'Annexa i de l'Institut Vicens Vives. No es tracta d'una qüestió d'oportunitat sinó de legalitat.

Els veïns adverteixen que la mobilitat dels vianants en aquest barri no es segura i que s'ha agreujat molt amb l'augment del trànsit rodat i l'aparcament incontrolat de vehicles degut a l'ampliació de la Universitat, circumstància que s'afegeix a la ja existent a l'entorn de l'Escola Annexa, especialment  durant les hores d'entrada i sortida.

L'AMPA del CEIP Annexa-Joan Puigbert s'afegeix a aquesta demanda i reclama dels responsables municipals una solució urgent: " enguany gaudim d'escola renovada i ampliada però encara hi accedim per camins incòmodes i insegurs"



Pilar Adroher Tarrés
Presidenta AV Pedreres-Fora Muralla


DIARI DE GIRONA


 

FITXES DELS CARRERS          


Més informació: Normativa