6 d’oct. 2010

120 traves a la mobilitat a les Pedreres de Girona

Un estudi ha comptabilitzat fins a 120 obstacles pel que fa a la mobilitat per als vianants en un total de disset carrers de les Pedreres de Girona. L'informe realitzat el curs passat per Arnau Casals, un estudiant de segon de batxillerat dels Maristes, va permetre comprovar les dificultats d'accessibilitat del barri.

El recompte va permetre comprovar que en molts carrers del sector hi ha voreres massa estretes amb elements que entorpeixen el pas, ja siguin fanals, pals elèctrics o de telefonia, així com contenidors, senyals, semàfors o altres elements. La presidenta de l'associació de veïns de les Pedreres, Pilar Adroher, critica que “la majoria dels carrers del barri estan igual que fa 50 anys” i ho atribueix a una manca d'inversió municipal en tot aquest temps.

Recorda com les voreres “són estretes o inexistents” i demana al consistori que s'incloguin partides cada any per resoldre la situació.

En el bloc de les Pedreres de Girona es poden consultar els resultats de l'estudi, que demostren com s'han localitzat 17 obstacles al carrer Bellavista, 14 més al Canigó, un parell al carrer Isabel la Catòlica, una vintena al carrer Pirineu, sis traves en un tram de la pujada de les Pedreres, cinc al carrer Prat de la Riba i 21 al Regiment de Baza, a més d'irregularitats diverses.

Dani Vila
PUNT DIARI