4 d’ag. 2010

Ús veïnal en alguns carrers de les Pedreres

L'Ajuntament de Girona ha decidit que alguns carrers del sector de les Pedreres i del Barri Vell quedin restringits als veïns, tant pel que fa al'ús com a la possibilitat d'aparcar-hi. És la resposta de l'àrea de Mobilitat a les continues queixes dels veïns per les dificultats per aparcar en zones d'aquest barri per la presència massiva d'estudiants de la UdG.

Així, aquest estiu, en alguns carrers com Canigó, Muntanya o Muralla s'han instal·lat cartells on es prohibeix l'entrada de ciutadans que no siguin veïns de la mateixa via o bé senyals que hi prohibeixen l'estacionament excepte per als residents en cadascun d'aquests carrers. La regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, explica que la voluntat de la mesura és “afavorir l'aparcament per als veïns d'aquest sector”. De fet les associacions de veïns del Barri Vell i de les Pedreres es van queixar reiteradament dels problemes de pàrquing amb què es trobaven des que es va posar en funcionament la facultat d'Educació, a l'antic edifici del Seminari.

Aquest fet va suposar que uns 4.000 persones entre estudiants, professorat i personal administratiu s'incorporessin a aquest campus i que molts ho facin habitualment amb vehicle privat.

Salamaña adverteix als estudiants universitaris que “han d'entendre que l'accés al campus es pot fer amb transport públic o a peu”. De fet, les queixes no només van provenir dels veïns. També els estudiants van iniciar mobilitzacions, en especial, per la decisió de restringir l'ús de les 130 places de l'aparcament fora muralla al personal de la universitat. Aquest fet va generar les queixes dels estudiants amb manifestacions reclamant solucions que facilitessin l'estacionament a la zona i reclamant la igualtat entre el personal docents i administratiu i el col·lectiu d'estudiants en el moment d'aparcar en aquest sector.

LA XIFRA

130 Places d'aparcament van quedar d'ús restringit per al personal de la UdG al pàrquing de fora muralla.

Acabar amb “el campi qui pugui”

La decisió de l'equip de govern vol regular i posar ordre a les dificultats per aparcar en aquest sector. Els veïns van qualificar la situació d'autèntic “campi qui pugui” arreu del barri de les Pedreres. En algunes reunions, els veïns explicaven perplexos com els estudiants cada cop anaven a buscar els aparcaments més lluny del campus i arribaven a carrers de tot el sector, fins i tot a tocar la carena de la muntanya o cap a les pujades cap a la torre Alfons XII. La falta evident de places per aparcar també conduïa molts estudiants a deixar el vehicle sobre la vorera, en zones que entorpien el pas o, fins i tot, al mig d'algunes de les rotondes que hi ha. Això sovint comportava que la grua municipal actués al sector, una circumstància que ha acabat generant més tensió entre les parts. Els veïns admeten que la solució passa per repensar i planificar la circulació a tot el sector i recorden que la reurbanització d'alguns carrers ha fet perdre 50 places més


CARRER GENERAL PERALTA