18 de juny 2011

Jazz a les Pedreres



“El que nosaltres oferim és una experiència gastronòmica, i la música és un complement”, així s'expressaven ahir Esther Solà, directora de l'AC Hotel Palau de Bellavista, i Albert Candela (Salmon Brothers), organitzadors de les sessions de jazz La Terrace, que se celebraran del 30 de juny al 28 de juliol a la terrassa de l'hotel gironí. Malgrat que es tracta d'un complement per a les creacions del Celler de Can Roca, supervisors del restaurant de l'hotel, Numun, i pels vins dels cellers convidats a cada vetllada, el programa musical, que inclou nou concerts, té diversos punts d'interès. El més destacat és, sense dubte, la presència de Juan Chamorro, excel·lent contrabaix i saxofonista, i també un notable pedagog musical –d'aquells que totes les escoles haurien de tenir–, que ha obtingut una gran notorietat els darrers dos anys amb la Sant Andreu Jazz Band, formada per músics molt joves i sorgida de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu. Una de les sensacions d'aquesta banda és Andrea Motis, intèrpret de saxòfon, trompeta i cantant. Durant una memorable actuació al club Sunset de Girona, amb el mateix Chamorro i el prodigiós pianista Ignasi Terraza, el comentari d'un entès en la matèria va ser: “És com una Aretha Franklin en miniatura”. Poca broma.

A més d'aquesta actuació, però, també figura en el cartell el veterà trompetista Ricard Gili (La Locomotora Negra), que farà un tribut a Louis Armstrong, i obrirà el cicle el Jazz't Sing Trio, encapçalat per Marina Torres (The Pepper Pots).

L'ambició artística del cicle no és un objectiu prioritari, de manera que la programació, segons els organitzadors, està feta a mida per a tots els públics. Dins aquesta línia s'inscriuen les contractacions de formacions com ara Nika Mills Trio, Susana Shieman Trio, que toquen diversos estils com ara el soul, el bolero i la bossanova, o Musicals de Butxaca, que interpreten temes molt populars, referents del món del cinema. En el cartell també hi figura una formació, Voxophonic, que mira d'innovar combinant bases pregravades i la veu.

Les novetats d'aquest tercer cicle de nits de jazz són que el menú del sopar serà únic per a tothom, de manera que s'agilitzarà el servei; que s'habilitarà un servei de ludoteca per a infants mentre duri el concert, que inclou també el sopar, i que serà possible adquirir abonaments de quatre concerts, en aquest cas els que l'organització considera més destacats.

El Punt Comarques Gironines 22-06-2011 Pàgina 41