25 de nov. 2011


Les Pedreres, St. Narcís, la Devesa i Pedret podrien tenir àrees verdes d´aparcament

L'Ajuntament comença a sondejar els veïns i comerciants de la zona per conèixer el seu parer 

 01:52 
VOTI AQUESTA NOTÍCIA  
 NOTÍCIES RELACIONADES
GIRONA | TAPI CARRERAS L'àrea de mobilitat de l'Ajuntament de Girona està reunint-se amb diferents associacions de veïns de la ciutat per proposar-los la implantació de l'àrea verda d'aparcament. Ahir, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, es va reunir amb presentants veïnals i comercials de Sant Narcís i els va fer la proposta. Veïns i botiguers van demanar poder fer una consulta a la zona per saber com es veia la possibilitat. L'espai afectat seria a l'entorn de les Dominiques. A més, a Sant Narcís es podrien treure algunes places de zona blava que tenen una molt baixa ocupació (inferior al 40 %).Aquest, però, és només un dels barris on el consistori veuria amb bons ulls implantar l'àrea verda. Alcalà es mostra reticent a informar quins serien els altres indrets on s'aplicaria aquest sistema d'aparcament de pagament. No obstant això, té sobre la taula la petició de dues associacions de veïns que consideren que seria la solució per garantir l'estacionament dels seus vehicles al seu propi barri. És el cas del barri Devesa-Güell i de les Pedreres. En aquest segon cas, els carrers seria Isabel la Catòlica i Bellavista. 
L'equip de govern també vol recuperar la possibilitat d'implantar la àrea verda d'aparcament allà on l'anterior equip de govern ho va intentar a Pedret. El govern local considera que l'equilibri existent entre els aparcaments particulars (garatges), les places existents al carrer i nombre de vehicles censats en aquest sector del municipi permetia implantar aquest sistema. 
El representant municipal ha volgut deixar clar que ara per ara només estan plantejant la possibilitat de les àrees verdes, que buscarà el consens i que no actuarà si detecta que es perjudica els veïns. 

Publicat al Diari de Girona 
25-11-2011

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'àrea verda d'un barri no es pot prioritzar només uns carrers,ha de ser per tots els veïns igual,aixo es molt complex,ho se,pro s'ha de poder arreglar.
I els carrers que s'han tret els aparcaments?????,no tothom te pàrquing....,i els que per espai tampoc es pot aparcar????,on van????,i els que es guarden el lloc per quan tornin amb el cotxe i hi posen la moto ocupant tot el lloc?????,i el vei d'un carrer que te garatge i es queixa quan un vei de un altre carrer aparca al seu i li diu que aqui només poden aparcar-hi ells??????,ho dic per que ho visc diariament!!!!!!.la Mobilitat es per tots igual!!!!!.Gràcies.

Anònim ha dit...

També dir que el pàrquing de motos de davant l'escola s'hauria de mirar de ubicar a un altre lloc !!!!!!,qui ho va fer....no te moto....,no s'entent com es pot ubicar en una zona de baixada....on un dia de vent o una mala aparcada pot fer caure-les totes!!!!!!.Gràcies.

Anònim ha dit...

És bo que ens remeteu comentaris pq això dona sentit al bloc, i realisme.
Estem d'accord que els carrers no són propietat dels que hi viuen. Són vies públiques i per tant, amb permís per aparcar-hi tothom. A no ser que s'implanti alguna preferència ben regulada que doni prioritat als veïns, però això sí, els veïns del barri no del carrer.
I alguna mesura és necessària en el nostre barri, pq el malestar raonable dels veïns és present cada dia, quan hem passat a ser un barri de serveis, carregat de tants foranis que també volen aparcar. Veurem què ens proposa el consistori per a resoldre-ho(??).