10 de març 2012

El Parc de les Pedreres


Urbanisme
MEDI AMBIENT

Puigdemont veu “urgent” actuar al barri i el parc de les Pedreres de Girona

L'equip de govern visita el barri per planificar la intervenció i conèixer de primera mà les demandes dels veïns

La reubicació de les barraques, bàsica

L'alcalde Puigdemont amb regidors i veïns durant la visita a les Pedreres Foto: MARTÍ ARTALEJO.
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, considera “urgent” actuar al barri de les Pedreres, després de la visita que va realitzar ahir en aquest sector de la capital i d'escoltar les demandes dels veïns. Puigdemont assenyala que la intervenció a les Pedreres “té per objectiu dignificar la zona i posar en valor aquest patrimoni històric i natural que és per a Girona”.
L'alcalde de Girona va visitar ahir el sector acompanyat del regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, i el regidor del barri, Eduard Berloso. L'associació de veïns els va transmetre alguns estudis i informes que han fet públics en anys precedents, com la necessitat d'intervenció en els obstacles que es troben a les voreres, necessitat de millores en mobilitat i en especial recuperar el parc. El responsable urbanístic, Carles Ribas, indica que el pla especial del parc està gairebé acabat, ja que l'havia iniciat el govern tripartit, “però hi falta la memòria social” que ha de permetre decidir què se'n farà de les barraques que es van instal·lar a mitjan segle XX a la carena de la muntanya. Ribas assegura que és una decisió que cal afrontar i va explicar que “ja hi ha diverses opcions i ara caldrà posar fil a l'agulla”, una decisió que es podria prendre abans d'aquest mateix estiu.
La intervenció al parc de més de 150 hectàrees ha de servir, per Ribas, “per donar vida al sector i dotar-lo d'utilitat ciutadana”. Les Pedreres constitueixen un gran parc urbà molt pròxim al centre de la ciutat i un important corredor biològic com a espai de transició cap a les Gavarres. El govern espera que d'aquí a 8 o 12 mesos ja disposi del pla especial del barri i situa en el proper exercici l'actuació del gros de millores al barri i de recuperació del parc.

LA XIFRA

2002
És l'any
d'aprovació del pla general de Girona que ja preveia la voluntat de fer un pla especial per a les Pedreres.

El pla especial del parc es va iniciar al 2010

El pla especial de les Pedreres es va començar a redactar a l'agost de l'any 2010. L'encara regidor d'Urbanisme Joan Pluma va signar el conveni amb l'empresa Lan Urbanisme i Projectes perquè realitzés el pla que, segons CiU, està a punt d'acabar-se en l'actualitat. Ha de servir per recuperar un gran parc a tocar del centre de la ciutat de Girona.
Darrera actualització ( Dissabte, 10 de març del 2012 02:00 )
Publicat a