8 de gen. 2013


L'escola Annexa de Girona obsequia Wert amb carbó

Representants de l'AMPA van presentar ahir a la subdelegació del govern a Girona una carta de queixa, en què es declaren clarament insubmisos a l'aplicació de la llei que ha preparat el ministeri

Representants de l'AMPA de l'Annexa, ahir al registre d'entrada de la subdelegació del govern a Girona, lliurant l'escrit i la bossa amb carbó.
1
Representants de l'AMPA de l'escola pública Annexa Joan Puigbert, de Girona, van anar ahir, amb alguns alumnes del centre, fins a la subdelegació del govern espanyol de Girona per lliurar una carta dirigida al ministre d'Educació, Ignasio Wert, en què expressen el seu malestar per la tramitació de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce). També van anar-hi amb la intenció de fer arribar a Wert una bossa amb carbó com a senyal de reprovament de la mala gestió duta a terme pel seu ministeri l'any passat. “És l'hora que les famílies comencem a lluitar per un model d'escola publica, catalana i de qualitat”, va manifestar el president de l'AMPA de l'Annexa, Pere Cortada. El grup de pares va aconseguir lliurar la carta al registre, però no els van acceptar la bossa amb carbó i els van suggerir que l'enviessin al ministeri per correu postal.
En l'escrit en contra de la Lomce, l'associació de pares d'alumnes de l'Annexa exposa, a la introducció, la seva insubmissió a la llei: “No cal que canviïn ni una coma del seu avantprojecte de llei perquè ni pensem permetre que s'apliqui ni una coma del seu text. Com a pares i mares de l'escola pública ens negarem a acceptar un ensenyament que es basa en la seva llei. Donarem suport a totes les institucions, escoles i personal docent que no apliquin la seva llei.” L'escrit inclou deu raons per les quals rebutgen de ple la llei. I la primera raó que esgrimeixen és que es vol relegar el català a una assignatura d'especialitat, la qual cosa suposaria la fi del model d'immersió lingüística aplicada a les escoles catalanes des de fa més de 30 anys. En un altre dels punts acusen Wert de menysprear les escoles públiques per haver previst que les comunitats autònomes hagin de pagar escoles privades per satisfer la demanda lingüística d'algunes famílies.

LA FRASE

No cal que canviï ni una coma del seu avantprojecte de llei perquè no permetrem que s'apliqui ni una coma del text
Introducció de la carta
Darrera actualització ( Dimarts, 8 de gener del 2013 02:00 )
Publicat a

DESAR AQUESTA PÀGINA A:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera