13 de febr. 2013

S'ha suprimit del Pressupost aprovat inicialment la inversió prevista al nostre barri ?????

Diari de Girona 12.02.2013 | 16:33
L´abstenció de CUP i ICV permet aprovar el pressupost
L´abstenció de CUP i ICV permet aprovar el pressupost

Suspens i negocació fins a darrera hora entre l'equip de govern de CiU a Girona i els grups municipals de l'oposició. Els nacionalistes necessitaven que almenys cinc regidors, a més dels deu de CiU, decidissin no votar "no" al pressupost per poder tirar-lo endavant. Aquests cinc regidors van ser els tres de la CUP i els dos d'ICV-EUiA. Els dos grups es van abstenir, mentre que el set edils del PSC i els dos del PP (faltava Carles Palomares) hi van votar en contra.
No és el primer cop que els independentistes i els ecosocialistes salven el govern local gràcies a les seves abstencions. Ja va passar amb l'aprovació inicial de les ordenances fiscals. Ahir els arguments van ser similars a aquell cas. En concret, consideren que a partir d'ara hi haurà un mes per presentar al·legacions. Tant Núria Terés (ICV-EUiA) com Jordi Navarro (CUP), després de recalcar que aquests no eren els seus pressupostos, van animar les associacions de veïns, la xarxa de drets socials, els sindicats, la mesa d'entitat i la coordinadora d'ONG's entre d'altres, a presentar al·legacions per millorar el presupost. També van anunciar que ho farien i que seguirien negociant amb l'equip de govern, juntament amb la mesa d'entitats.
Tant la representant d'Iniciativa com el de la CUP, van especificar diferents millores que s'havien aconseguit amb la negociacions dels darrers dies amb CiU. Van esmentar temes socials, de participació i de mobilitat, entre altres. Ambós també van reclamar que el govern local sigui més actiu. "Cal passar de fer tasques de despatx i estudis a ser agents dinamitzadors", va dir Terés. "Estan en una posició de feblesa - en referència a la minoria de CiU- i no saben què passa a la ciutat. Molt de despatx i poc de carrer", va etzibar Navarro. La CUP sotmetrà en una assemblea el vot en la votació definitiva del ple del mes vinent.
Pel PSC, Sílvia Paneque va posar de manifest que el pressupost "no planteja cap solució per sortir de la crisi". En temes socials, va advocar per "més treball preventiu" per evitar que les situacions d'emergència s'incrementin. També va lamentar que l'equip de govern hagi gastat 2 milions en temes no prioritaris (estudis i lloguer de llums de Nadal, entre altres).
La portaveu del PP, Concepció Veray, va lamentar que la seguretat no tingui pràcticament increment pressupostari quan creix la sensació d'inseguretat. Va explicar que tots els compromisos adquirits per CiU per assegurar l'abstenció de CUP i ICV sumen uns tres milions i va preguntar d'on pensava treure els diners el govern. A més, va recordar que l'any passat van donar suport al pressupost de CiU a canvi de diferents accions (ludoteca i plans de dinamització) i que els nacionalistes no havien complert.
PP:Desapareixen inversions
A més, va revelar que les inversions per al local social de Palau i el de Vista Alegre, l'adequació de l'espai Fora Muralla i el de la Mercè així com la millora de la piscina de la Devesa han desaparegut després de l'acord de CiU amb la CUP i ICV.
El portaveu de CiU, Carles Ribas, va agrair "l'abstenció crítica" de la CUP i d'Iniciativa i va assegurar que formava part d' "el nou estil gironí de fer política".
El pressupost puja a 98,5 milions d'euros i segons va explicar la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, tenen com a prioritat "superar la crisi". Es preveuen inversions per valor de més de cinc milions d'euros que han de servir per canviar tots els contenid0rs de la ciutat, reurbanitzar el Passeig Canalejas i el Passeig de la Devesa o seguir amb el pla d'asfaltatge de carrer i d'il·luminació, entre altres. Ara els pressupostos s'exposaran al públic perquè entitats, ciutadans i partits polítics puguin presentar al·legacions i es torni a presentar al plenari municipal el mes vinent.