23 de juny 2013


URH és la nova gestora de l'hotel AC Palau Bellavista

L'empresa gironina ja gestiona quatre hotels de quatre estrelles a la demarcació de Girona, entre els quals el Hilton de Gualta i l'antic NH de Girona

L'hotel mantindrà el mateix nom

Urbano Rural Hotelera (URH), empresa gironina dedicada a la gestió i explotació d'establiments hotelers, és la nova gestora de l'hotel de quatre estrelles de la ciutat de Girona AC Hotel Palau de Bellavista by Marriott. Amb l'adquisició d'aquest hotel, URH ja gestiona quatre establiments hotelers a la demarcació: el Molí del Mig, de Torroella de Montgrí, el Double Tree by Hilton Hotel & Spa Empordà, de Gualta, l'antic NH de Girona que, de moment, porta el nom d'URH Girona però que ha previst tractar amb una cadena hotelera internacional –tot fa pensar que també serà de la marca Hilton–, i ara, l'AC. “Ens reafirmem com l'única gestora de marques internacionals en el segment de quatre estrelles la demarcació de Girona”, va dir el director de l'empresa, Miquel Àngel Carulla.
L'hotel, que disposa de 74 habitacions, no canviarà de nom i continuarà dirigit per Esther Solà. Continuarà operant amb la marca AC i la franquícia Marriott amb “l'única diferència que ara la central no estarà a Madrid, sinó a Girona, i això farà que hi hagi més dinamisme”.
Carrulla assegura que entre les novetats previstes hi ha la de reforçar la part comercial i la restauració “perquè des que El Celler de Can Roca ho va deixar, s'havia quedat una mica orfe”. “Serà un canvi estratègic per apropar la gent de Girona a l'hotel. Que l'hotel no sigui només per al client que hi dorm, sinó que el gironí també pugui gaudir dels esdeveniments, mostres i actuacions”, entre d'altres. URH també té previst “amb el mínim temps possible” ampliar els serveis que ofereix l'establiment construint-hi una piscina i una zona d'esport “perquè siguin un atractiu més per a Girona”.
Urbano Rural Hotelera es va constituir fa dos anys i està formada per tres socis: Marc Pellissa, Mariano Berlanga i Miquel Àngel Carulla. Pellissa i Berlanga estan “més relacionats amb el tema immobiliari i construcció, tot i que Pellissa ha estat vinculat amb el món de l'hostaleria” i Carulla, “vinculat al món hoteler de tota la vida” i directiu d'alt nivell d'establiments hotelers durant més de 25 anys.
La idea d'URH és continuar creixent, segons assegura Miquel Àngel Carulla. “En el termini de dos o tres anys volem arribar a gestionar una quinzena d'hotels. No més. No tenim intenció de créixer massa més”, assegura. D'aquests, n'hi haurà de nova planta i d'altres que ja estan en funcionament, tant de la demarcació de Girona i Barcelona però també de l'Estat espanyol. “També estem acabant de negociar fer-nos càrrec d'un hotel en una gran ciutat d'Itàlia”, comenta.