21 d’oct. 2013


Es constitueix la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir a Girona.
Actualitat Girona - 22:53 - 21-10-2013 | S’acorda l’adhesió de la Taula al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i s'aprova el seu manifest.

La Taula Ciutadana pel Dret a Decidir a Girona s’ha constituït aquest vespre al Palau de Congressos de Girona. En una sessió presidida per l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i pel president de la Taula, Joaquim Nadal, l’Ajuntament de Girona i les diverses institucions públiques i privades, partits polítics, grups municipals, antics regidors del període democràtic, associacions i entitats gironines d’àmbits diversos han acordat l’adhesió de la Taula al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

A més, també han aprovat el manifest de la Taula de la ciutat de Girona pel Dret a Decidir, a través del qual s’expressa la voluntat de la Taula de donar suport al procés democràtic que ha de culminar amb la convocatòria d’una consulta al poble de Catalunya en la qual pugui exercir el seu dret a decidir. En aquest manifest, s’exposa també el compromís de la Taula a treballar per fer possible la màxima coresposabilitat de tota la ciutadania envers Catalunya i el seu futur institucional a través dels valors democràtics concretats en el dret a decidir, i el compromís a coordinar-se al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a manifestació de la fortalesa democràtica en l’objectiu de l’exercici del dret a decidir. A més de l'alcalde Carles Puigdemont i de Joaquim Nadal, formen part de la Taula 83 regidors i exregidors i 88 entitats (l'AV Pedreres hi forma part)