23 de des. 2013


Els veïns del Pirulí es volen quedar a Alfons XII o Torre Gironella

Es mostren preocupats pel Pla Especial de les Pedreres, que preveu l'enderroc de 41 habitatges 

23.12.2013 | 07:05
La reunió dels veïns amb el defensor de la Ciutadania, ahir al migdia. Un grup de veïns, a l´interior d´un dels habitatges.
La reunió dels veïns amb el defensor de la Ciutadania, ahir al migdia. Un grup de veïns, a l´interior d´un dels habitatges.
Els veïns que viuen al voltant del Pirulí i el disseminat dels Caputxins tenen molt clar que es volen quedar a viure a la zona de la Torre d'Alfons XII o Torre Gironella, malgrat que l'Ajuntament de Girona preveu enderrocar fins a 41 habitatges -on viuen 139 persones- que van ser construïts il·legalment en sòl públic. Els veïns argumenten que es tracta de vivendes que ells mateixos van construir amb les seves mans fa més de 50 anys, i que per tant al llarg d'aquest temps han adquirit uns drets. Així doncs, demanen poder-se quedar a casa seva o, en cas que hagin de ser reubicats, poder-ho fer en una zona propera, a Alfons XII o Torre Gironella. Ahir es van reunir amb el defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, que va intentar calmar els ànims i va garantir que l'Ajuntament no actuarà sense parlar amb ells i no s'enderrocaran cases sense que hi hagi alternatives. Els veïns es volen reunir properament amb el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, i el de Serveis Socials, Eduard Berloso.
Els veïns que viuen a l'entorn del Pirulí es mostren molt preocupats pel Pla Especial de les Pedreres, que preveu l'enderroc de 41 de les seves vivendes perquè es van construir sense permís en sòl municipal. Ara, l'Ajuntament vol recuperar el paisatge natural del passat i per això té previst enderrocar els habitatges. Els veïns, però, es mostren a la defensiva, tot recordant que ells han habitat aquest paratge durant més de mig segle i que, per tant, no en volen marxar. "Estem preocupats perquè ens volem quedar aquí, ja que aquí han viscut sempre les nostres famílies. I si no és possible, perquè diuen que ocupem molt de terreny, volem que ens reubiquin en algun lloc proper, com per exemple al costat de Torre Gironella. En tot cas, no volem marxar de la muntanya", explica el president de l'Asssociació de Veïns, Santiago Amador.
Durant la reunió celebrada ahir al migdia amb Ramon Llorente, alguns veïns es van queixar perquè, segons indiquen, el consistori no s'ha preocupat de proveir-los en cap moment de serveis -ja que denuncien, per exemple, la manca d'enllument públic i de contenidors- i en canvi ara els volen fer fora del lloc on, asseguren, han fet arrels. Per això, no volen que els disseminin per diferents barris de Girona o Salt, sinó que volen quedar-se allà on són i, si han de ser reubicats, que puguin continuar vivint tots junts en una zona propera. En aquest sentit, lamenten la mala imatge que es dóna en algunes ocasions del seu veïnat, tot subratllant que no viuen en barraques sinó en cases de maons i assegurant que no tenen problemes de violència ni drogues. "Sí que costa trobar feina, com a tothom, però els nostres fills estudien i nosaltres només volem viure tranquils", assenyalen els afectats.