25 de des. 2013


Girona garanteix que buscarà solucions per als veïns del Pirulí

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, adverteix que s'ha d'evitar la proliferació de construccions irregulars 

25.12.2013 | 08:10
Dos dels veïns del Pirulí, davant de casa seva.
Dos dels veïns del Pirulí, davant de casa seva. 
L'Ajuntament de Girona s'ha compromès a buscar solucions perquè totes les persones que viuen a les 41 construccions il·legals situades al voltant del Pirulí, i que s'hauran d'enderrocar tot seguint el Pla Especial de les Pedreres, puguin ser reallotjades i es trobi una sortida consensuada. Tot i això, el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, adverteix que els habitants de la zona han d'entendre que no poden continuar proliferant construccions que no estiguin regulades ni controlades. "És un espai públic i hem d'arribar a un consens, però això s'ha d'acabar", indica Ribas.
Per la seva banda, el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, assegura que s'estudiarà la possibilitat de reubicar tots els veïns en una zona propera, tal com han demanat. En aquest sentit, Berloso assegura que el consistori no deixarà a l'estacada les persones que han estat més de 50 anys habitant la zona i que des del govern local s'intentarà buscar una alternativa per a tothom.
Passat festes, tant Berloso com Ribas tenen previst celebrar una reunió amb els veïns -que s'han mostrat molt preocupats davant la perspectiva d'haver d'abandonar casa seva- per tal de debatre la situació.