26 de març 2014


Girona proposa reallotjar primer els habitants més joves del Pirulí

Els veïns ho continuen rebutjant frontalment perquè tots es volen quedar a les Pedreres

26.03.2014 | 09:08
El regidor Eduard Berloso i el defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, ahir, reunits amb els veïns.
El regidor Eduard Berloso i el defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, ahir, reunits amb els veïns. 
L'Ajuntament de Girona es planteja reallotjar en primer lloc els habitants més joves de la Torre d'Alfons XII i el voltant del Pirulí, de manera que les persones de més edat, aquelles que van aixecar les cases amb les seves mans i que hi han viscut sempre, s'hi podrien quedar per la resta de la seva vida. Així ho va plantejar ahir el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), en una reunió amb els habitants de la zona, que li van donar una resposta unànime: ningú vol marxar d'allà i, en cas que hagin de ser reallotjats, volen quedar-se a les Pedreres mateix.
El Pla Especial de les Pedreres preveu l'enderroc de 41 edificacions il·legals, la majoria de les quals pertanyen a famílies que van arribar aquí fa dècades i les van construir amb les seves pròpies mans perquè no tenien enlloc més on anar. Ara, l'Ajuntament vol recuperar el paisatge natural de les Pedreres i per això preveu enderrocar els edificis construïts il·legalment en sòl municipal en un termini de vuit anys.
Abans, això sí, s'ha compromès a buscar una alternativa per als seus habitants, ja que hi porten vivint més de mig segle i no es poden quedar en l'estacada. Berloso preveu que el Pla Especial encara trigarà uns anys a desenvolupar-se del tot, de manera que, molt probablement, les habitants més grans de la zona no n'hauran de marxar mai. L'Ajuntament buscarà primer, doncs, alternatives per a les famílies més joves de la zona i per a aquelles que hi van arribar més tard. Berloso va voler deixar clar que aquestes opcions s'aniran estudiant "poc a poc" i "segons les possibilitats que vagin apareixent", i va garantir que les màquines no aniran a enderrocar les edificacions tot deixant-los a ells sense sostre.
Els veïns, tanmateix, continuen estant en contra de marxar del barri. Asseguren que els agrada l'ambient de les Pedreres perquè és sa, de manera que els seus infants i joves no cauen en males companyies, i per això no volen anar a viure a cap altre lloc de Girona. La seva voluntat és poder-se quedar allà on són o bé ser reallotjats en una àrea pròxima, com ara Torre Gironella.
Diari de Girona