10 d’oct. 2018

L’Ajuntament evita noves obres il·legals a les Pedreres

 Obliga un veí a enderrocar un habitatge a mig construir al Disseminat dels Caputxins

 El ple aprova l’adquisició d’una casa a la vall de Sant Daniel en el marc de la recuperació del camí de la Font del Ferro


L’Ajuntament de Girona va aprovar ahir per decret durant el ple municipal l’enderroc d’una construcció al sector de les Pedreres que s’havia aixecat en un terreny públic. Es tracta d’una parcel·la afectada pel pla especial del parc de les Pedreres, que el consistori està tirant endavant. L’ocupant d’aquesta parcel·la hi està fent unes obres: havia aixecat fins ara les quatre parets d’un habitatge i n’havia començat els fonaments. Ahir l’home encara hi treballava. En vista d’aquesta situació, l’Ajuntament de Girona exigeix a l’home que, en un termini de deu dies, deixi d’ocupar el terreny; enderroqui totes les construccions que hi ha aixecat; retiri els materials, les restes d’obres, les eines, la maquinària i tots els altres elements que hi pugui haver; que retorni la finca al seu estat original, i que la deixi a la lliure disposició del consistori. Les obres de reposició i la despesa consegüent, segons el decret, aniran a càrrec de l’ocupant del terreny.
L’Ajuntament de Girona vol evitar, d’aquesta manera, que es facin construccions en sòl públic i en parcel·les i habitatges de les Pedreres de Girona que l’Ajuntament vol enderrocar després de ressituar-ne els ocupants. Tot plegat s’emmarca en la decisió del govern municipal de començar a posar fil a l’agulla pel que fa a l’aplicació del pla social de les Pedreres, aprovat pel ple municipal ja fa mesos (el febrer del 2017). Aquest pla inclou quatre possibilitats per als afectats per l’enderroc dels 37 habitatges il·legals que estan construïts en terrenys municipals; aquest enderroc està previst en el pla especial de les Pedreres, que, després de ser aprovat inicialment el 2015, va estar dos anys congelat en espera d’un acord en l’apartat social. Cal destacar, però, que el pla social no marca terminis. En tot cas, entre les primeres mesures que s’adoptaran de manera immediata, també hi ha fer controls per detectar si queda alguna casa buida per poder procedir a enderrocar-la.