22 de juny 2021

 

Les festes de barri a Girona busquen l’encaix entre la celebració i les restriccions

 L’Ajuntament concedirà ajuts a les entitats veïnals per a activitats durant tot l’any

 A les Pedreres han fet la celebració sense xocolatada ni sopar popular

Les fes­tes majors de barri comen­cen a orga­nit­zar-se a Girona a mesura que s’aixe­quen les res­tric­ci­ons i amb l’ànim de les asso­ci­a­ci­ons veïnals de cele­brar-les a l’aire lliure. No n’hi va haver a Ger­mans Sàbat fa dues set­ma­nes, però n’hi va haver, mal­grat les res­tric­ci­ons, al barri de les Pedre­res-Fora Mura­lla fa uns dies. “Hem fet el que teníem pro­gra­mat fer l’any pas­sat i no vam poder fer”, diu la pre­si­denta de l’asso­ci­ació, Pilar Adro­her.

La festa, que es com­ple­tarà demà amb una obra de tea­tre, va començar els dies 11, 12 i 13. Hi va haver un taller par­ti­ci­pa­tiu de bèlit (diven­dres), cinema al local del veïnat –amb límit d’afo­ra­ment– i una acti­vi­tat a la tarda amb motos elèctri­ques (dis­sabte) i classe magis­tral de Zumba (diu­menge). Van ser algu­nes de les acti­vi­tats que van orga­nit­zar a les Pedre­res, on viuen unes 700 per­so­nes. “Feia un mes i mig que havíem avi­sat els que feien els actes perquè la festa, la volíem fer”, diu Adro­her.

Mol­tes de les acti­vi­tats eren a l’aire lliure, a prop de la guin­gueta dels jar­dins de les Pedre­res. Es van donar bos­ses indi­vi­du­als de men­jar i beure per a la mai­nada dis­sabte a la tarda i sí que es van haver de sus­pen­dre la xoco­la­tada i el sopar popu­lar.

L’Ajun­ta­ment de Girona apro­varà les bases dels ajuts a les enti­tats veïnals que orga­nit­zen fes­tes majors i acti­vi­tats durant tot l’any –habi­tu­al­ment era sols per a fes­tes majors i car­nes­tol­tes. Hi haurà una par­tida de 26.000 euros, i les enti­tats hi podran pre­sen­tar dues acti­vi­tats: l’ajut es podria donar amb caràcter retro­ac­tiu. El vice­al­calde Quim Ayats (ERC) va dir que els ajuts són “una manera de reduir l’impacte [nega­tiu] de la pandèmia en l’asso­ci­a­ci­o­nisme”.

En con­tacte per­ma­nent

La regi­dora de Ciu­ta­da­nia, Maria Àngels Ceda­cers (ERC), va expo­sar que han estat en con­tacte per­ma­nent amb els repre­sen­tants veïnals perquè “tan bon punt es pogués, hi hagués fes­tes”. Els dos regi­dors van com­parèixer a la sala Miquel Diumé.

LA XIFRA

26.000
euros
de subvencions repartirà l’Ajuntament a les entitats veïnals per fer festes i activitats al barri durant el 2021.

LA DATA

18.06.21
és quan
es farà l’obra de teatre ‘C’est la vie!”, de Maria Solà, als Jardins de les Pedreres, al barri del mateix nom.

Foguera de Sant Joan amb el públic assegut

L’Ajuntament viu pendent de les circumstàncies canviants de les festes. Cedacers va explicar ahir que hi haurà revetlles per Sant Joan dimecres que ve, però que hi ha d’haver dos espais: el de la foguera i el de l’àpat (amb taules de 10 persones). Coincidint amb la festa del barri, l’associació del Carme-Vista Alegre prepara la revetlla. En les fogueres, s’ha de mantenir la distància i s’hi ha de participar “com si fos un teatre, amb control d’aforament i foguera estàtica”, va dir Cedacers.