3 de des. 2010

Es manté el caos per aparcar al sector de les Pedreres de Girona

Aparcar al sector de les Pedreres de Girona és una missió gairebé impossible els dies laborables. La situació no és nova i aviat farà un any que el caos per aparcar es produeix en qualsevol carrer del barri. Cada dia s'arriben a comptabilitzar entre 120 i 130 vehicles aparcats en espais on en teoria no es pot aparcar.

Les dificultats per trobar aparcament es van accentuar a principi d'any, quan la Facultat d'Educació es va traslladar a l'edifici del seminari. Es calcula que aquest trasllat va comportar que unes quatre mil persones, entre alumnes, professors i personal docent, aterressin d'un dia per l'altre al Barri Vell. L'estrena va coincidir amb la reserva de 130 places a fora muralles per a professors, un fet que va despertar les ires dels estudiants, que no van dubtar a manifestar-se per la situació en què es trobaven.

Fent un volt qualsevol matí a primera hora per carrers com el Bellavista, el sector de la Ferradura, la pujada a la Torre Alfons XII o el sector de Caputxins, es comprova que estan plens de vehicles que intenten aparcar per accedir després a la zona universitària. Els veïns admeten que la restricció en alguns carrers per evitar que hi entrin els estudiants no ha tingut cap efecte, i exploren la possibilitat de crear un distintiu del sector, com passa al Barri Vell. La presidenta de l'associació de veïns de les Pedreres, Pilar Adroher, assenyala que “el barri ja no és un sector residencial com diu el pla general, sinó que és un barri de serveis, amb la Universitat, l'hotel, l'escola o La Mercè”. Per això suggereixen possibilitats diverses per resoldre la situació, des d'aparcaments dissuasius a la Creueta amb busos llançadora fins a la creació de més places.

El consistori preveu tancar en els pròxims dies l'accés de vehicles al sector de la Ferradura, però els veïns temen que això només serveixi per traslladar el problema a un altre sector. Precisament ahir a la nit els veïns del barri es van reunir per debatre les millores en mobilitat que caldria fer per millorar la seguretat de vianants i la mobilitat dels vehicles.

LA XIFRA

120 cotxes mal aparcats comptabilitzen els veïns a mig matí als principals carrers del barri.

(Noticia publicada avui al Punt Diari)