3 de des. 2010

Reviu la Pedra de Girona

Girona continua buscant fórmules per atraure visitants oferint nous productes turístics vinculats a la natura. L'Ajuntament va presentar ahir el treball realitzat per recuperar tot un espai a la zona de les Pedreres on s'ha creat l'itinerari "La Pedra de Girona". Els regidors de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat i de Medi Natural, Cristina Alsina i Ponç Feliu respectivament, van mostrar-lo ahir al director general de Turisme, Joan Carles Vilalta.

El recorregut, que segueix l'antic camí de la Ferradura, ha estat un passeig per excel·lència de la població gironina fins a la urbanització de les pedreres, que ens introdueix al coneixement de l'anomenada pedra de Girona, i descobreix alguns dels aspectes relatius a la seva composició i formació fa milers d'anys. Moltes cases del Barri Vell així com part de la Catedral tenen pedra de Girona. El camí passa per sota de la torre d'Alfons XII, on s'hi han posat fins i tots uns bancs de pedra llimada i on es preveu recuperar una font. Tot el recorregut s'ha netejat i s'han tret les males herbes.

La recuperació d'aquest itinerari forma part del Pla de Foment Turístic del Gironès i Girona impulsat entre l'Ajuntament, el Consel Comarcal del Gironès i la Generalitat i que a la ciutat ascendeix fins als 260.000 euros.

El director General de Turisme va assenyalar que el pla ha fet una "aposta important per Girona. Girona s'ho mereixia. No es coneix prou o no l'ensenyem prou" i va assegurar que la ciutat "té moltes coses per veure i sempre s'hi ha de tornar perquè sempre et deixes alguna cosa".

(Noticia públicada avui al Diari de Girona)

Cristina Alsina, Ponç Feliu i Joan Carles Vilalta a l´antiga pedrera.





1 comentari:

Maria ha dit...

Està bé que es netegi aquesta zona que estava tan degradada, però d'aquí es passa a l'extrem de convertir-la en zona turística. S'està explotant la naturalesa en el pitjor sentit, de abocador a producte turístic.

Girona cada vegada sembla més de plàstic, una ciutat per a veure en postals. Tot sigui pels diners i perquè els polítics es facin la foto.