28 de maig 2011

Un llibre sobre les entitats veïnals que treballen als barris de Girona

Dilluns 30 de maig es presentarà el llibre Girona, trenta-dues veus que fan ciutat, de Cristina Masanés amb fotografies de Cristina Oliver, sobre les entitats veïnals que treballen en cadascun dels barris de Girona.

La publicació s’ha elaborat a partir de 32 entrevistes realitzades a fons amb la persona o les persones responsables de l'entitat per obtenir una mirada de proximitat i una dimensió viscuda de la seva tasca de barri. Al costat del treball periodístic que dóna veu a les entitats s’ha realitzat un treball fotogràfic que documenta amb imatges en blanc i negre el dia a dia dels barris de la ciutat. Per fer-ho, s’ha demanat als entrevistats que proposessin una escena o un espai que condensés la singularitat de cada zona.

L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre al Centre Cultural la Mercè, el presentarà l’advocat i historiador Josep Matas i hi assistiran l’alcaldessa de Girona en funcions, Anna Pagans, i el tinent d’alcalde de Relacions Ciutadanes i Joventut en funcions, Miquel Poch.

Durant l’acte també es presentarà la segona edició de la Guia municipal de les entitats de Girona, en format digital, que permet conèixer quin és el teixit associatiu de la ciutat, els objectius que persegueixen les associacions, les seves dades bàsiques, les activitats que organitzen, els àmbits d’actuació, un esbós de la seva història, etc.