30 d’abr. 2014


Medi ambient

Comissió per al parc de les Pedreres de Girona

L'Ajuntament de Girona acaba de constituir la taula mixta sobre el futur parc de les Pedreres, que està integrada per diversos regidors del govern municipal, així com el defensor de la ciutadania, representants de l'associació de veïns de les Pedreres i diversos tècnics municipals.
La primera trobada la va presidir el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, que va assenyalar que “la comissió té com a objectiu principal reordenar l'entorn natural del parc, cosa que significa també tractar sobre el futur de les persones que hi viuen actualment”. Cal tenir present que el pla especial preveu posar fi al barraquisme a la zona alta de la muntanya, un fet que suposa la reubicació de més de 150 persones. És l'aspecte més sensible del pla especial d'aquest sector de Girona i per això ja es planteja a vuit anys de vista per arribar a un consens amb els actuals residents a la zona, molts en barraques que ocupen terreny públic.
Des del punt de vista natural, el pla planteja reforçar l'ús social dels ciutadans d'una zona natural d'alt interès a tocar del centre de la ciutat i fer-hi itineraris i circuits saludables. Una de les primeres accions que s'hi faran serà la instal·lació de nous contenidors per garantir una millor gestió dels residus a la zona. Berloso diu que “la voluntat és que les decisions es prenguin de manera consensuada”.

El Punt