28 d’abr. 2014


Uns 200 veïns del Barri Vell i del Carme es beneficiaran de la zona verda de les Pedreres

L'Ajuntament ha ampliat l'àmbit d'influència per ajustar l'oferta a la possible demanda

28.04.2014 | 07:32
Uns 200 veïns del Barri Vell i del carrer del Carme de Girona podran beneficiar-se dels preus més econòmics de la zona verda d'aparcament de les Pedreres de Girona. L'Ajuntament ha decidit ampliar la zona d'influència d'aquest sistema de pagament per aparcar a les Pedreres vist que moltes places quedaven buides al llarg del dia.
Els veïns que podran acollir-se ara als preus més barats són els més propers a les Pedreres. Al Barri Vell, per exemple, els dels carrer Albareda, Nou del Teatre, Sant Josep i Portal Nou. Els del carrer del Carme són els del tram entre les cruïlles amb els carrers Vista Alegre i la plaça Catalunya. Els residents han rebut una carta personalitzada de l'Ajuntament en els darrers dies en què se'ls informa de la novetat.
Fins ara, els veïns d'aquests vials tenien un preu de 0,55 euros l'hora com a simples ciutadans de Girona (els de fora de la ciutat pa?guen 1,05 uros l'hora). A partir d'ara però, amb 1,5 euros, podran aparcar-hi sis dies laborables seguits. L'Ajuntament va decidir ampliar l'àrea d'influència a la zona de les Pedreres després que a finals de mes constatés que l'ocupació de les places no arribava ni al 50%. En concret, al febrer era del 47,2% i el gener havia estat del 28,3%.
Aleshores, el regidor de Seguretat, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, va anunciar que intentaria que altres residents de carrers de barris propers poguessin beneficiar-se de les tarifes més econòmiques. L'objectiu era possibilitar que aquests residents tinguessin una plaça al carrer a preu més barat i com a sistema per ajustar l'oferta a la possible demanda.
Al barri Devesa-Güell no s'ha ampliat l'àmbit d'influència perquè es considera que ha pres una dinàmica més ajustada als plantejaments inicials, amb una ocupació, al febrer, del 79,6%.
Les zones verdes es van posar en funcionament el gener, amb certa polèmica perquè es tractava d'una modalitat de pagar per aparcar no existent a Girona. En total, a la ciutat hi ha 662 places de zona verda repartides entre les Pedreres (142) i el sector Devesa- Güell (520).
Diari de Girona