21 de juny 2012


S´enderrocaran les barraques il·legals del parc de les Pedreres

El consistori està estudiant donar diverses opcions als veïns de la zona per reallotjar-los en altres barris

 16:40 
ACN L'Ajuntament de Girona ha presentat aquest divendres el programa de planejament derivat d'iniciativa municipal que preveu 12 actuacions per millorar i rehabilitar diversos barris de la ciutat. Entre elles, destaca el projecte d'enderrocar abans que acabi el mandat les barraques i edificacions il·legals instal·lades sobre sòl de propietat pública al parc de les Pedreres. El consistori està estudiant quatre emplaçaments diferents per reallotjar als veïns que viuen en aquesta zona. Segons el regidor d'Urbanisme de Girona, Carles Ribas, l'objectiu d'aquesta actuació és revaloritzar aquesta zona, reordenar-la i potenciar la seva explotació turística com a possible "pulmó" de la ciutat.
Ribas ha destacat que la dinàmica econòmica dels darrers anys ha propiciat un plantejament centrat en "actuacions emblemàtiques i d'expansió de la ciutat" mentre que els barris històrics de Girona quedaven "en un segon pla". Segons Ribas, la crisi actual ha comportat la "necessitat de revisar" el model de ciutat i pensar en actuacions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans gironins i serveixin per promocionar econòmicament i socialment la ciutat. Per aquest motiu, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona ha presentat un total de 12 actuacions de millora i rehabilitació de la ciutat anomenat 'Programa de plantejament derivat d'iniciativa municipal' i que marca els eixos d'actuació en aquest àmbit pel 2012 i 2013.
"Aquest programa respon a la voluntat de reorientar els esforços cap a la rehabilitació dels teixits dels barris de la ciutat i dotar als veïns dels serveis urbanístics adequats", ha destacat Ribas. A grans trets, el programa proposa facilitar la instal·lació d'ascensors a tots els habitatges gironins que ho necessitin, compatibilitzar l'oci nocturn amb la qualitat ambiental i la integració social i econòmica de la ciutat i recuperar els rius i els espais fluvials com un element estructurador del sistema d'espais oberts.
A més, el pla preveu diverses actuacions als barris de les Pedreres i l'Eixample. En el cas del barri de les Pedreres, l'ajuntament vol analitzar l'estat de les voreres, millorar el mobiliari urbà i integrar més aquest sector amb la resta de la ciutat. Al mateix temps, preveu enderrocar les barraques i edificacions il·legals instal·lades al parc de les Pedreres i reallotjar els veïns d'aquesta zona en altres immobles de la ciutat. El consistori encara no ha concretat les possibles ubicacions tot i que està estudiant quatre possibles emplaçaments diferents.